"A savtalanítás nélkülözhetetlen!
Mindannyiunk teste arra hivatott, hogy kb. 130 évet érjen meg. Szokásainktól függ, hogy egészségesen öregszünk-e meg, vagy betegség, korai halál lesz az osztályrészünk.
Minden bosszúság, mindenfajta stressz, minden nem természetes táplálék, minden természetellenes és így életidegen magatartás lecsíp egy keveset életünk " bankszámlájából" míg már csak a töredéke marad meg annak, ami lehetett volna...Ezzel ugyanakkor a betegségek és a szenvedés alapjait is megteremtjük. Az a legszebb az egészben, hogy bármikor leállíthatjuk és visszafordíthatjuk ezt a folyamatot.
A túlsavasodás az egyik legveszélyesebb civilizációs betegség.
Legfőbb okai: túl sok fehérje, cukor, alkohol, nikotin, telített zsírsavak, környezeti mérgek, élvezeti szerek, elektroszmog, kémiai eredetű orvosságok,bosszúság és agresszió, stressz és feldolgozatlan lelki megterhelés.
Savak okozta megbetegedések: pl az allergia, aranyér, arthritis, arthrosis, asztma, cellulitisz, csontritkulás,ekcéma, érelmeszesedés, migrén, fogszuvasodás, gombás megbetegedések,hallászavar, hajhullás, köszvény, lábszárfekély, szemproblémák, szívinfarktus, porckorong problémák, túlsúly, potencia zavarok, várellátási zavarok, vérnyomás problémák, vese betegségek, nyombélfekély, rák, korai öregedés "
A felsorolás nem teljes!
Ha szeretnél többet megtudni a betegségekről, okairól, és a tökéletes gyógyulás lehetőségeiről, akkor szívesen ajánlom figyelmedbe:
Kurt Tepperwein: Savtalanítás- A fiatalság forrása című nagyszerű, hollisztikus gyógyításról szóló könyvét.
Lúgosító ételek
Lúgos elektronokban gazdag étel (a legjobb)
Babok, hüvelyesek: szójadió, szójabab, szója granulátum
Ital: lúgos víz
Fűszer: lúgosító folyékony só, kelta só, pirospaprika, Cayenne bors, fokhagyma, gyömbér, hagyma
Zsírok: csak hidegen sajtolt a jó
Gyümölcsök: banán, ananász, mazsola
Húsok,szárnyasok,halak: ---
Tej,tejtermék: emberi anyatej
Gyökerek: cékla, retek, gyömbér
Magvak:tökmag
Zöldségek: fűfélék, csírák, szójacsíra, uborka, kelkáposzta, petrezselyem, paradicsom, avokádó, zöldbab, sóska, spenót, fokhagyma, zeller, káposzta, fejes saláta, paprika, brokkoli, okra,burgonya
Lúgosság szempontjából még jó:
Babok, hüvelyesek: Lencse, tofu, szójaliszt
Ital: desztillált víz
Fűszerek: gyógynövények, legtöbb fűszer
Zsírok: olíva olaj, kókuszolaj, avokádó olaj, halolaj, lenolaj, tőkehalmáj olaj
Gyümölcsök: lime, citrom, grapefruit, kókusz, meggy
Gabonafélék: hajdina, tönkölybúza
Tej,tejtermék: kecsketej
Dióféle: mandula
Gyökerek: édes répa, torma, fehérrépa, sárgarépa
Magvak: szezám, római kömény, édeskömény
Édesítők: stevia, cikória
Zöldségek: kelbimbó, borsó, spárga, articsóka, karfiol, cukkini, rebarbara, póréhagyma, karalábé, snidling
Savas protonokban enyhén gazdag ételek:
Babok, hüvelyesek: csicseriborsó, vesebab, feketebab
Ital: friss gyümölcslé
Fűszer: curry, ketchup, vanília, asztali só, majonéz
Zsírok: napraforgó olaj, szőlőmagolaj, margarin, vaj, kukoricaolaj
Gyümölcsök: narancs, őszibarack, dinnye, mangó, alma, szeder, szőlő, áfonya, málna, szilva, ribizli, cseresznye, sárgadinnye, füge, datolya, sárgabarack
Gabonafélék: barnarizs, búza, fehérrizs, ab, fehérkenyér, keksz, rozskenyér, teljes kiőrlésű kenyér
Húsok,szárnyasok,halak: mindenféle hal
Tej,tejtermék: szójatej, rizstej, tejszín
Magvak:napraforgómag, lenmag, brazil dió, török mogyoró, dió
Zöldségek: ---
Lúgosság szempontjából a legrosszabb (nagyon savas):
Ital: alkohol, cukrozott gyümölcslé, kávé, kakaó
Fűszerek: mustár, ecet, lekvár, élesztő, maláta
Zsírok: ---
Gyümölcsök: szárított és savanyított gyümölcsök
Gabonafélék: árpa, kukorica, zabkorpa, rozs
Halak, szárnyasok: kagyló, tenyésztett halak, sertés, borjú, marha, csirke szárnyasok, tojás, belsőségek
Tej, tejtermék: sajtok, jégkrém, joghurt
Dióféle: pisztácia, földimogyoró, kesudió